Willemijn van Buiten
willemijn_feb01507664

Even voorstellen...

Ik ben de jongste van een gezin met vier kinderen. Een echte nakomeling. Mijn moeder draaide het gezin en mijn vader was vaak onderweg voor zijn werk als internationaal vrachtwagenchauffeur. Mijn vader was een man van zekerheid en koos voor het onderhouden van zijn gezin. Mijn vader behoort dan ook bij de groep van een levenslang contract bij één werkgever. Zijn waardering werd bepaald door zijn dienstjaren. Mijn moeder had heel graag als schoonheidsspecialiste willen werken, maar als vrouw zorgde je voor het gezin. Deze voorbeelden maakte dat ik het best ingewikkeld vond om mijn eigen dromen na te jagen.

My Family

Sander en ik leerde elkaar kennen op de middelbare school. Tien jaar later kwamen we elkaar weer tegen in de stad,  waarna Sander mij later, via Hyves mee uit vroeg. Ik reageerde pas een maand later, haha. Maar die date is er gekomen en sindsdien zijn we bij elkaar. Nu zijn we trotse ouders van een zoon Noah-Sem en een dochter Iselynn.

Waar het is begonnen...

Na mijn middelbare school koos ik voor de hotelschool. Het was niet een hele bewuste keuze, maar omdat mijn beste vriendinnetje ook ging. Ik ging stage lopen en kwam uiteindelijk bij de personeelsplanning te werken. Het werk vond ik prima om te doen, maar ik had er zelf niet voor gekozen. Door economische omstandigheden kon ik hier niet blijven en werd ik gevraagd om voor een personele dienstverlener te werken. Ik voelde mij vereerd, dus besloot ik ja te zeggen. Na 6 jaar hier gewerkt te hebben vroeg mijn manager mij mee naar zijn nieuwe bedrijf waar hij directeur van werd. En ja door koos ik voor. Ik had het allemaal goed voor elkaar: een goed salaris, auto, laptop van de zaak, een zogenaamde zekerheid vanwege een vast contract, maar ik merkte dat ik steeds minder plezier kreeg in mijn werk. Een coachingsopleiding deed mij na 4 jaar doen besluiten om mijn baan op te zeggen. In eerste instantie met het idee om mijn HBO te behalen. Ik dacht namelijk altijd dat je pas succesvol kon zijn als je dat papiertje op zak had. Ook wilde ik nog heel graag reizen. Aangezien het nu nog mogelijk was voor Sander om er even tussen uit te gaan, was dit hèt moment om er nog even tussenuit te kunnen gaan. Tijdens onze rondreis liet ik Sander weten dat ik het werken in de winkel in het weekend, en in de avonduren hielp ik Sander ook altijd in het magazijn, erg leuk vond en vroeg hem hoe hij het zou vinden als ik bij hem kwam werken. Iedereen verklaarde mij voor gek. Ik vond het doodeng, omdat ik voor het eerst koos voor de onzekerheid en ik voor mijn gevoel volledig afhankelijk werd van Sander

Ons DNA...

Vanuit mijn interesses heb ik er altijd voor gekozen om mezelf te blijven ontwikkelen. Zo ook binnen Arthur&Willemijn. Na het afronden van de Detex heb ik een opleiding Imago Styling gevolgd. Deze opleidingen gaven me de tools om klanten goed te kunnen adviseren op basis van feitelijke kenmerken. Toen we de vraag kregen hoe Sander en ik er tegenover stonden om in de toekomst het bedrijf over te willen nemen gaf ik aan dat ik hier zeker voor open stond. Ik voelde me vereerd dat deze vraag werd gesteld aan ons tegelijkertijd vond ik het ook heel spannend omdat je iets overneemt wat vanuit zoveel liefde en passie is opgericht. Om zoiets voort te zetten vonden we het belangrijk om goed na te denken welk stukje van ons DNA wij hierin kwijt wilden. Daarnaast heb je ook met natuurlijke rollen te maken, waardoor het toch best gek voelt om je “schoon”ouders te vertellen welke richting je op wilt met het bedrijf. Door het volgen van een masterclass Brand Identity & Leadership kwam ik erachter wat mijn drijfveren zijn en wat ik belangrijk vind in het terugvinden van mijn job. Zo wil ik van betekenis zijn voor anderen, door anders naar zichzelf te leren kijken in een spiegel. Het raakt me echt als ik vrouwen onaardige dingen over zichzelf hoor zeggen.

Vanuit hier heb ik verschillende trainingen ontwikkeld volgens de visie Beyoutiefull. Al onze medewerkers hebben deze trainingen doorlopen en proberen deze visie elke dag weer te vertalen in onze winkels. Maar mijn ambitie is groter en zo heb ik besloten om een online Academy op te richten volgens deze Visie. 

Hiermee wil ik elke vrouw laten kennis maken om op een andere manier naar zichzelf te laten kijken. Ik vind dat iedere vrouw het waard is dat ze lief is voor zichzelf en inziet hoe mooi ze is. Dat dit niet bepaald wordt door haar maat, kleur haar, huidskleur, op wie ze valt, maar omdat ze durft te laten zien wie ze is.

pexels-buse-doa-4240444555